Aktiviteter med din bebis – 7 tips till föräldralediga

Är du föräldraledig och vill ha tips på aktiviteter med din bebis? Då har du kommit rätt. Många är det nog som sett fram emot en rosaskimrande föräldraledighet där en är helt uppslukad av sin lilla diamant. Men oavsett hur mysigt det än kan vara att bara vara hemma med din lilla bebis kan det fortfarande bli, ja, lite långtråkigt ibland. Men var bara lugn! Här ger vi våra bästa tips på aktiviteter med din bebis när du är föräldraledig!

 

7 aktiviteter med din bebis under föräldraledigheten:

 

PYSSLA

Att bara vara delaktig i ditt liv kan vara en bra och tillräckligt spännande aktivitet för din bebis. Kanske är detta det perfekta tillfället att göra i ordning det där fotoalbumet du planerade för ett år sedan? Lägg din bebis på mage och låt den leka med en bjällra medan du (sittandes/liggandes på golvet bredvid) kan börja pyssla. Är din bebis missnöjd? Sätt hen i en bebisstol bredvid och få hen att känna sig delaktig. Hen tycker troligtvis det är roligt och blir lugn av att få vara mitt i händelsernas centrum!

LÄSA BOK

Att läsa en mysig barnbok med många olika ljud i kan vara en rolig aktivitet med din bebis. Även om din bebis inte förstår det du läser tycker den garanterat det är underhållande när det kommer oväntade ljud. Då den inte förstår vad du säger i denna unga ålder kan du också läsa högt ur din egen favoritbok. Bara din röst i sig är lugnande och en bra vana för framtida bokläsning.

TRÄNA

Istället för hantlar – lyft din bebis! Det blir garanterat ett både roligare och jobbigare pass (då ”hantlarna” i detta fall blir tyngre i takt med att du blir starkare). Tänk dock både på din egen rygg och ditt barns säkerhet. Ju mer långsamt och kontrollerat du gör det – desto bättre träning.

SJUNG OCH DANSA

Att sjunga och dansa mår både du och din bebis bra av och kan vara en rolig aktivitet för er. Och har du tröttnat på Imse Vimse Spindel – sätt på din favorit-playlist och dansa med din bebis i famnen. Garanterat en rolig stund för er båda! Extra bonus om det dessutom väcker ett tidigt musikintresse! 🙂

GÅ PROMENAD

Knyt skorna, klä din bebis riktigt ordentligt och ta en lång skogspromenad. En promenad i guppande vagn kan ofta vara den mest sövande aktiviteten för ditt barn. Ring din bästa vän, lyssna på en pod, eller boka in en promenaddejt! Är bebisen vaken – prata med den och peka på det ni ser. Världen är helt outforskad så minsta stubbe är som ett stort äventyr! En perfekt aktivitet med din bebis!

TITTA I SPEGELN

En enkel och bra aktivitet med din bebis är att titta i spegeln. Att se en kopia av sig sjäv för första gången kan vara bättre än den bästa av nöjesparker i en liten bebis liv och är därför en superbra aktivitet med din bebis. Sätt er framför hallspegeln och gör olika rörelser. OBS – glöm inte att äta, här kan ni bli sittandes i timmar!

LAGA MAT

Laga mat är en perfekt aktivitet med din bebis. Sätt din älskling i ett bärsele på mage eller rygg och prova ett nytt spännande recept (som du aldrig hunnit laga innan). Prata samtidigt med din bebis och berätta vad du gör. Ju tidigare du pratar med ditt barn, desto snabbare kommer språket! Tips på vad du bör äta när du ammar får du här. 

Lycka till!

På Vårdguiden 1177.se hittar du många och bra tips och råd kring din bebis.
Även Livsmedelsverket har mycket bra information när det gäller mat till små barn.

Citygross Favorit