Bada bebis – det första badet

Att bada sin nyfödda ögonsten första gången är ett stort ögonblick för många nyblivna föräldrar. Men för att badet ska bli så enkelt och mysigt som möjligt vill vi dela med oss av några enkla tips.

Tänk på att din bebis hud är mycket känsligare än en vuxen persons när det gäller både värme och kyla. Var därför noga me att testa badvattnets temperatur så att det verkligen är behagligt. Det kan du exempelvis göra med ovansidan på handen som är mer värmekänslig an handflatan. Tänk också på att ha det varmt i rummet så inte bebisen blir nedkyld när ni är färdiga med badet.

Bada bebis första gången – så här gör du

Kroppen tvättar du lättast med en tvättsvamp, särskilt innan navelsträngen trillat av, eftersom den inte bör komma i kontakt med vatten. När det sedan är dags för det stora badet kan du med fördel också lägga en handduk i botten av badbaljan eller handfatet. Det hjälper också till att hålla bebisen varm och det blir lite extra mjukt och mysigt. Se till att allt du behöver för badet så som olja och handduk ligger inom nära räckhåll för dig, så du alltid kan hålla en hand under barnets rygg och nacke.

Tänk på huden

Se till att ta hand om din bebis hud – bada inte för ofta. Småbarn blir inte speciellt smutsiga, se bara till att du är noga med att rengöra rumpan vid blöjbyte. Så för att inte torka ut huden räcker det oftast med att du badar din bebis två till tre gånger i veckan.

Bebisen bara gråter

Om din lilla älskling skriker och gråter första gången eller gångerna kan det vara bra att ha med i bakhuvudet att det inte alls är något konstigt. Det är en naturlig reaktion i nya situationer. Ge det ett par gånger så kommer det bli precis så mysigt som du tänkt dig.

Mer tips?

Vi på Goabarn vill ge dig massor av tips, råd och intressant läsning. Dessutom vill vi dela med oss av fina erbjudanden som dyker upp på våra Bamseprodukter. Registrera din mailadress för att vara först ut med att ta del av allt detta.
Och vi lovar - du kommer inte få flera mail om dagen från oss!

Citygross Favorit