Dags att börja med smakportioner

När dagen kommer då det är dags att börja med små smakportioner öppnas dörren till en helt ny värld för din lilla bebis. Med alla nya smaker kommer garanterat minst lika många reaktioner med nya roliga grimaser, så ha kameran redo!   

Ta det lugnt

Maten skiljer sig från vad din bebis är van på nästan alla punkter. Det är nya smaker, dofter och konsistenser att bekanta sig med, allt på en och samma gång. Just därför kan det vara klokt att mjukstarta med smakportioner och att ta en sak/smak i taget, dels för att inte göra intrycken för stora och dels för att också kunna se eventuella allergiska reaktioner.

En mysig stund

Det kommer säkerligen ta lite tid innan din bebis tycker att maten smakar okej. Den kanske måste få smaka på samma mat många gånger innan den får godkänt, låt det ta tid och stressa inte. Lugn och ro i en trygg miljö ökar förutsättningarna för att det ska bli en positiv smakupplevelse.

Börja enkelt

Vi vill passa på att tipsa dig om ett superenkelt grötrecept som passar bebisar från ca 6 månader.

Havregrynsgröt med päronpuré

Ingredienser:

1 dl havregryn

2 ½ dl vatten

½ mjukt päron

Så gör du:

1.     Mixa havregrynen till ett jämnt mjöl.

2.     Tillsätt vattnet och koka enligt anvisningen på förpackningen.

3.     Skala och skär päronet i mindre bitar och mixa den sedan till en puré.

 

Låt gröten svalna till lämplig temperatur och servera toppad med päronpurén.

 

 

Mer tips?

Vi på Goabarn vill ge dig massor av tips, råd och intressant läsning. Dessutom vill vi dela med oss av fina erbjudanden som dyker upp på våra Bamseprodukter. Registrera din mailadress för att vara först ut med att ta del av allt detta.
Och vi lovar - du kommer inte få flera mail om dagen från oss!

Citygross Favorit