Kläder till bebis – tips och råd innan köpet

Vi vet. Du skulle bara handla strumpor till dig själv men så blir du ståendes framför alla charmiga kläder med djurmönster och PYTTESMÅ (!) tofflor i ull på barnavdelningen och vill köpa vartenda plagg. Men stanna upp. Tänk på det här innan du tömmer hela bankfacket på barnkläder.

Att tänka på innan du köper kläder till bebis:

Här listar vi saker du kan tänka på INNAN du köper på dig hela butiken med bebiskläder.

Först av allt: köp inte för mycket barnkläder

 Vi vet, supertråkigt tips när alla barnkläder bara ropar ditt namn i butiken. Men din bebis växer fortare än du anar. Tänk också på vilken årstid det är. Kommer mitt barn ens få plats i denna tröja när det är tröjväder ute? Under sommaren kan blöjan vara bästa plagget.

Hellre för stort än för smått

Med tanke på att bebisar växer fort så är det onödigt att köpa för många plagg i stlk 50-56. Om din bebis är mindre än den storleken kan du givetvis köpa något i en mindre storlek, men en bra regel är att hellre köpa lite för stort och kavla upp ärmarna i början.

Låna kläder till bebis eller köp second hand

Av samma anledningar som ovan är det onödigt att köpa mycket dyra kläder till din bebis. Tänk istället på miljön och plånboken och köp begangat eller bytlåna med en kompis. Oftast har inte bebiskläder hunnit användas så mycket ändå innan det är dags för en ny storlek. Att de dessutom redan är tvättade är både bra för barnets hud (mindre kemikalier!) och miljön.

Stressa inte

En viktig sak att tänka på när det gäller kläder till bebis (hur roligt det än må vara) är: stressa inte. Det går bra att köpa efterhand när du märker vilka plagg som är mest praktiska och sköna. Ha hellre en bas än för många barnkläder. Resten kan du köpa efter hand.

Funktion framför fashion

Köp ej för krångliga kläder till din bebis. Att krångla över en tight tröja över barnets huvud är inte alltid så populärt (eller tidssmart!). Prioritera därför funktionella och mjuka och sköna kläder som är fördelaktiga för akuta blöjbyten, till exempel omlottbodies och jumpsuites som knäpps upp i grenen.

Att tänka på när du handlar barnkläder:

  • Tvätta alltid nyinköpta barnkläder innan användning. Det minskar innehållet av farliga ämnen som ofta finns i nyproducerade kläder.
  • Undvik att köpa barnkläder med gummiaktigt tryck eftersom de kan innehålla giftiga mjukgörare, så kallade ftalater.
  • Välj ekologiska, miljömärkta produkter när du köper nytt.
  • Undvik kläder med stora knappar eller blixtlås som ligger direkt mot barnets hud.

Mer tips?

Vi på Goabarn vill ge dig massor av tips, råd och intressant läsning. Dessutom vill vi dela med oss av fina erbjudanden som dyker upp på våra Bamseprodukter. Registrera din mailadress för att vara först ut med att ta del av allt detta.
Och vi lovar - du kommer inte få flera mail om dagen från oss!

Citygross Favorit