Roliga aktiviteter för barn – ut och njut av hösten!

Hösten är en härlig period att vara utomhus på med ditt barn. Här ger vi dig ett gäng tips på enkla saker du kan göra utomhus tillsammans med ditt barn. Klä ditt barn efter väder och ge dig ut i den friska luften!

Utomhusaktiviteter – klä ditt barn för hösten

Tänk på att din bebis har svårare än vuxna att reglera kroppstemperaturen. När det börjar bli kallare utomhus är det därför bra att tänka en extra gång när du klär ditt barn som ligger i barnvagn. Se till att tänka ”kläder efter väder” och använd helst flera lager kläder, så att du har lätt att ta av ditt barn ett plagg om det blir för varmt. Mössa är alltid bra och ta gärna med en extra filt.

Roliga (höst)aktiviteter för barn

Här har vi samlat några exempel på roliga aktiviteter för barn. Även om ditt barn kanske fortfarande trivs bäst i barnvagnen, så är det härligt att komma ut och njuta av den friska luften tillsammans.

Höstutflykt i skogen

Packa ner fika och ta en promenad till närmaste skog och gå på äventyr. Har ni tur kanske ni hittar både svamp och bär.

Kasta löv

Leta reda på närmaste lövhög och kasta löven så högt i luften som ni kan. Är ditt barn tillräckligt gammal är det också härligt att få slänga sig i en stor lövhög.

Gå på jakt efter kastanjer

Ta med dig en stor korg eller hink och plocka på er alla fina kastanjer. Kastanjer är inte bara fina att använda som prydnad, de är bra till en massa roligt pyssel också.

Besök en 4H-gård

Packa skötväskan, ta med fika eller matsäck och bege er till den närmaste 4H-gården. De flesta barn tycker att det är roligt att titta på djur. Och i bästa fall kanske ni får klappa några av djuren.

Hoppa i vattenpölar

Regn och rusk är inte det roligaste vädret, men när ditt barn är tillräckligt gammalt är vattenpölar bland det roligaste som finns. På med gummistövlar och galonbyxor och hoppa loss i vattenpölarna!

Barnvagnspromenad

Bädda ner ditt barn i barnvagnen och gå på en lång höstpromenad. Du vet väl att barn sover upp till tre gånger längre utomhus? Så bädda ner din bebis ordentligt och gör dig redo för många långa höstpromenader.

Citygross Favorit