Så får du en härlig första tid hemma med ditt barn

Visst är det fantastiskt att få kasta sig in i den berömda bebisbubblan och många vill att den aldrig ska ta slut. Men det finns saker du kan tänka på för att kratta manegen för en lite mer rosenskimrande föräldraledighet. 

Så får du en härligt första tid hemma med din nyfödda bebis

Kommunicera, planera och andas. Även om du älskar den första tiden med ditt nyfödda barn så växer fortfarande diskbergen, mat ska lagas och när du äntligen får tid för en tupplur kommer svärmor på oväntat besök. Här listar vi lite tips till dig så att du kan få en härlig första tid med ditt barn.

Kommunikation

Vem tar ansvar för disk? Matlagning? Vem går upp på natten? Hur gör ni med föräldraledighet? Delar ni lika? Kanske en klyschig uppmaning, men det stämmer faktiskt. Om du och din eventuella partner kommunicerar om vad ni har för förväntningar på föräldraskapet innan barnet föds kommer allt att rulla på mycket smidigare och ni får mer tid för bebisgos.

Frys in matlådor

Inte nog med att du ska försöka amma eller kanske göra iordning smakportioner till din lilla bebis, du ska även själv hinna få i dig några kalorier innan dygnet tar slut. Ett bra tips kan därför vara att göra storkok en gång i veckan och frysa in matlådor. Både billigt och tidseffektivt. För äta bör även du, glöm inte det.

Köp på dig det viktigaste innan

För att kunna vara kvar i bebisbubblan så länge som möjligt första tiden är ett bra tips att köpa på sig det viktigaste innan. Blöjor, napp, tvättservetter och en vagn kan vara saker som är bra att ha.

Håll besöken korta

Även om det är fantastiskt med alla som vill besöka er, kan det vara svårt att veta när bebisen bestämmer sig för att det är matdags, gråtdags eller sovdags. Så försök hålla besöken korta i början och be om omgivningens förståelse.

Andas

Är ni inne på gråtdag nummer sju? Glöm inte att andas. Ta en minut i taget. När minuten är över, ta nästa. Andas in och ut. Allt är olika faser. Allt kommer att bli bra.

Välj vilka råd du vill lyssna på

Både google och andra föräldrar kommer överösa dig med ”vänliga tips”. Ta emot råden med ena örat och välj vad du vill lyssna på. I slutändan finns det ingen som är expert på ditt barn förutom du. Glöm inte det.

Våga be om hjälp

Många människor är rädda för att vara till besvär och be om hjälp. Men du kommer märka hur många som faktiskt vill ställa upp om du bara frågar. Livet med småbarn blir så mycket enklare om det finns ett nätverk som kan ställa upp när det krisar. Försök i gengäld att vara behjälplig om någon annan ber om hjälp en annan gång (kanske när småbarnstiden är förbi).

Lycka till! <3

Mer tips?

Vi på Goabarn vill ge dig massor av tips, råd och intressant läsning. Dessutom vill vi dela med oss av fina erbjudanden som dyker upp på våra Bamseprodukter. Registrera din mailadress för att vara först ut med att ta del av allt detta.
Och vi lovar - du kommer inte få flera mail om dagen från oss!

Citygross Favorit