Så håller du hemmet städat med småbarn

Har du småbarn och undrar hur du ska lyckas hålla hemmet städat? I denna artikel går vi igenom några supertips som gör att du inte behöver snubbla på leksakselefanter och gosedjur dygnet runt (utan bara mitt på dagen!). 

Hemligheten bakom ett städat hem med småbarn

Att ha småbarn och samtidigt vilja hålla hemmet någorlunda städat är en svår ekvation för de flesta. Är du också förundrad över hur en så liten människa lyckas stöka ner ett helt hem på bara några sekunder? Känns det som att det enda du gör är att plocka undan mjukisgiraffer, dockor och bilbanor? Har ditt barn för femte dagen i rad gjort en koja i krukväxten? Vi har lösningen på ditt problem.

Sänk kraven!

Livet är för kort för att enbart stå framåtböjd och leta pusselbitar som ändå ska fram dagen efter. Ett hem med småbarn är trots allt ett hem med småbarn. Försök njuta av kaoset istället.

Dela på bördan

Har du både småbarn och en partner? Dela upp uppgifterna så går allt dubbelt så snabbt och ni får dubbelt så mycket tid över till annat.

Städa när barnet/barnen sover

Ett supersmart tips om du vill städa när du har småbarn. Sätt på favoritlåtarna och börja rafsa ner allt i lådor under 15 minuter. Se det som dagens träningspass.

Förvaring är lösningen på allas problem

Ja. Det är det faktiskt. Syns det inte så finns det inte.

Använd en skyffel och lägg i stora lådor

Kanske ett av våra bästa städtips för småbarnsfamiljer. Lägg inte ner onödig tid på att sortera efter färg. Allt ska ju ändå rivas ut dagen efter.

Rensa, rensa, rensa

Skänk en låda av barnens leksaker (de ändå inte leker med) till grannen eller Myrorna. Ni kommer inte sakna dem.

Var sak har sin plats

Denna princip är väldigt effektiv när det gäller städning med små barn (och vuxna också). Krävs lite förberedelse men det kommer vara värt all möda, och städningen kommer gå snabbare än vinden (kolla in städgurun Marie Kondo för inspiration).

Låt barnen hjälpa till

Vill du städa och har stora barn? Låt barnen vara med och plocka undan. Gör det till en rutin varje kväll innan tandborstningen.

Bjud hem folk med jämna mellanrum

Detta slår alla andra städtips med hästlängder. Se till att bjuda hem folk ofta så blir det fart på dammsugaren. Det är alltid roligare att städa om det finns något roligt att se fram emot efteråt.

 

Lycka till!

Citygross Favorit