Så skapar du den ultimata föräldraledigheten

Har du just vaknat ur den berömda bebisbubblan? Börjar det krypa lite i benen och du är redo att möta dagsljus och andra vuxna människor? Då ska du läsa denna artikel. Här listar vi våra bästa tips som ger dig den ultimata föräldraledigheten!

Så skapar du den ultimata föräldraledigheten

Många är vi som älskar bebisbubblan, men tids nog börjar vi bli lite väl bekväma i soffan och det kan vara dags att ta sig ut i friska luften. Tänk vilken tid du nu har framför dig! Ledig med din käraste lilla guldklimp. Hela livet ligger framför er. Eller? Jaha, diskmaskinen behövs plockas ur. Väskan tar en timme att packa för en halvtimmes promenad. Det kurrar i magen och du har inte hunnit handla. Men var bara lugn! Här listar vi lite tips så att du ska kunna njuta till max av din föräldraledighet!

Gå med i en föräldragrupp

Att vara hemma och mysa med sin bebis kan vara fantastiskt på alla sätt och vis, men efter ett tag kan du även behöva träffa lite andra vuxna ibland och få utbyta lite längre meningar än ”titta, en katt!”. Ett tips kan vara att gå med i en föräldragrupp på nätet så att du håller koll på vad som händer. Se gruppen som en anledning att få komma ut ur din bostad lite då och då.

Ta dig ut en gång om dagen

Hur många dagar i sträck har jag egentligen suttit i den här soffan? Att vara föräldraledig är för många en fantastisk period och bebisbubblan kan göra att dygnet lätt flyter ihop. Tillslut vet en knappt skillnad på natt och dag. Trots att du kanske bor i en lägenhet utan hiss och att det tar tre timmar innan du tar dig ut, så försök ha som mål att ta dig ut i friska luften minst en gång om dagen. Det är både sövande för din lilla bebis och en bra rutin för dig.

Powerwalka med vagnen

Är vagnen lika sövande som du hoppades på? Perfekt! Dags att kila på joggingskorna och utnyttja sovstunden till dagens powerwalk! Sätt på din favoritspellista eller ring den där kompisen du aldrig hinner ringa och gå i en rask takt. Tre flugor i en smäll!

Fyll frysen med matlådor

Kan du lätt glömma att även du behöver äta ibland? Känns det som att du redan har fullt sjå att få i ditt barn en vettig kostcirkel? Lugn, du är inte ensam. Ett tips kan vara att göra storkok en gång i veckan och frysa in matlådor. Kanske lite tråkigt med makaroner varje dag, men helt plötsligt tar middagen bara två minuter i micron att laga. Vilket lifehack!

Besök öppna förskolan

Oavsett hur mysigt ni kan ha det hemma, kan det ibland vara kul att träffa andra i samma situation. Ett tips är att besöka öppna förskolan! Ta dig en färdigbrygd kopp kaffe (bara det!), bekanta dig med andra socialt utsvultna föräldrar och låt någon annan (för en gångs skull) läsa en saga för er. Nästan som ett dags-spa för själen!

Upptäck världen (eller din stadsdel)

Känner du dig redo att lämna er trygga plats i soffan? Vågar du åka tåg eller bil med ditt barn? Har du en ekonomi som tillåter lite utsvävningar? Isåfall kan du ta tillfället i akt och besöka vänner från förr eller till och med åka ut på en lite längre resa. Kan din eventuella partner också ta ut föräldraledighet samtidigt kan detta bli ett dundertillfälle för er att upptäcka nya platser tillsammans!

Ha en underbar föräldraledighet, och glöm inte att vila, gosa och njuta också!

Mer tips?

Vi på Goabarn vill ge dig massor av tips, råd och intressant läsning. Dessutom vill vi dela med oss av fina erbjudanden som dyker upp på våra Bamseprodukter. Registrera din mailadress för att vara först ut med att ta del av allt detta.
Och vi lovar - du kommer inte få flera mail om dagen från oss!

Citygross Favorit