Så skyddar du din bebis från sol och värme

Undrar du hur du bäst kan skydda din bebis från sol och värme? Barn under ett år är mycket känsliga för solen och ska helst inte utsättas för direkt solljus. Även i skugga finns viss UV-strålning. I denna artikel ger vi dig tips på hur du bäst kan skydda din bebis, så att ni sen kan gå ut och bara njuta av sommaren!

Skydda din bebis från sol och värme

Underbara sommar. Nu väntar långa dagar på stranden med bad och glass. Eller? Tänker du enbart på den farliga solen och oroar dig för hur du ska klä ditt barn? Även om solen är härlig och förser oss med D-vitamin bör vi vara aktsamma för direkt solljus och värmeböljor.

Kläder skyddar bäst

Små barn skyddas bäst med heltäckande tunna bomullskläder och solhatt.

När kan min bebis börja använda solkräm?

När ditt barn börjat krypa eller gå kan ditt barn börja använda solkräm med solskyddsfaktor 30 eller högre på de delar av kroppen som inte täcks med kläder. Tänk då på att välja fysiologiska solkrämer utan parabener.

Undvik solen mitt på dagen

Mellan klockan 11 och 15 när solen är som starkast är det bäst att hålla barnet i skugga eller att vara inomhus. Men tänk på att skydda med kläder även i skuggan eftersom solen tar där också. Kläderna kan till exempel vara i tunn bomull men bör vara tätvävd för bäst skydd.

Ha aldrig filt över barnvagnen!

Det är viktigt att hålla koll på att det inte blir för varmt i barnvagnen och du bör absolut inte täcka över vagnen med en filt, då värmen kan stiga till 40-50 grader innanför filten. Det är oftast svalare och smidigare om barnet kan få ligga på en filt på marken i skuggan än i en vagn som lätt blir varm. Undvik även strumpor och skor i denna ålder. Barn upptäcker sin motorik med hjälp av fötterna vilket hindras av sockor (hur söta de än är!).

Sommarnätter

Under varma sommarnätter räcker det om bebisen bara sover i blöja. Om barnet sover ute, täck aldrig över barnvagnen med handduk eller filt (inte ens en tunn filt!) på grund av värmen som skapas innanför. Däremot kan myggnät vara bra att ha. Det är viktigt att det kommer in luft som kan cirkulera.

Vätska mellan målen

Glöm inte vätska! Erbjud barnet vatten mellan måltiderna från 2-3 månader.

 

Ha en härlig sommar!

Citygross Favorit